Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2011 13:23 - Десният популизъм и ислямофобията представляват опасност за мирното съжителство на хората в България и Европа
Автор: mmileva Категория: Политика   
Прочетен: 464 Коментари: 0 Гласове:
1





По повод на нападението на представители на крайно националистическата партия „Атака” над мирни граждани по време на редовната петъчна молитва в двора на джамията „Баня Башъ” в центъра на София на 20 май 2011г., ПП „Българската левица” заявява:

 

Крайнонационалистическите и профашистките действия на членове и привърженици на партия Атака представляват заплаха за демократичния живот в страната. Ние остро осъждаме опитите да бъде представен исляма като заплаха за вътрешната сигурност на държавата. Всеки човек има правото да изповядва избраната от него религия или да бъде атеист. Не е демократ този, който не приема това. Партия „Атака”, която се самоопределя като социална, за пореден път показа своето истинско лице. Със своята ислямофобска политика тя използва исляма като тема за предизборна кампания и създава настроения срещу мюсюлманското население с цел  да отклони общественото внимание от проблеми, които имат обществен, икономически или социален характер. Настояваме компетентните държавни органи да предприемат всички необходими действия, гарантиращи конституционно закрепената свобода на вероизповеданията и толерантността между гражданите.

 

Мирното съжителство на хората с различна религия и произход е възможен само ако не се обявява и налага една култура за водеща. Вместо обществото да бъде разединявано като се изтъкват религиозни, национални и културни „превъзходства”, би трябвало на преден план да се издига онова, което обединява. Ние призоваваме ПП „ГЕРБ” незабавно да бъде преустановена всякаква съвместна работа с ПП „Атака”, защото в противен случай ще бъде сериозно накърнено доброто име на България в целия Европейски съюз. Поведението на участвалите в инцидента депутати от ‘Атака’ е абсолютно недопустимо и настояваме те незабавно да се откажат от депутатския си мандат. Настояваме компетентните държавни органи да привлекат нападателте от ‘Атака’ под отговорност.



ПП "Българската левица"
21.05.2011г.

 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mmileva
Категория: Политика
Прочетен: 21174
Постинги: 11
Коментари: 2
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930